Windows of Light


DSC_0834.lg.web

 

Windows of Light is een driedimensionale installatie opgebouwd uit drie lagen. Iedere laag is samengesteld uit een serie vlakken met een verloop van groot naar klein waardoor de dieptewerking versterkt wordt.

De compositie van vlakken is geïnspireerd op een muur met ramen die als negatief van het beeld weergegeven wordt. De muren verdwijnen en de ramen worden vlakken, kleurrijk en grillig als het leven dat zich achter de ramen afspeelt. Door het wegvallen van de muren lijkt het alsof de ‘ramen’ los in de ruimte hangen.

De afzonderlijke lagen hebben ieder hun eigen, langzaam van kleur veranderend lichtbeeld. De wisselwerking tussen het licht van de verschillende lagen heeft grote invloed op de perceptie van de vlakken en van de ruimte. Het creëert een illusie van steeds van grootte veranderende ‘ramen’ en wisselende diepte op het ritme van het kleurenspel. De langzame en vloeiende kleurwisselingen van de meestal pastelkleuren hebben een zeer rustgevende uitwerking op de kijker.

Windows of Light is ontwikkeld en uitgevoerd in opdracht van Sofitel Legend Hotel the Grand in Amsterdam in kader van het Amsterdam Light Festival 2012.

foto 1

DSC_0936.lg

DSC_0117.web

DSC_0038.web

DSC_0040.web

DSC_0039.web

DSC_0042.web