Heineken Experience gevelverlichting


DSC_0151.web

 

Hoofdzaak bij het ontwikkelen van de lichtvisie op de Heineken Experience is dat er een lichtbeeld gecreëerd wordt, dat recht doet aan de expressieve architectuur van de gevels en de karakteristieken van de architectuur versterkt. Zodat de schoonheid van de Heineken Experience na zonsondergang nog meer tot uiting komt en een waardevolle bijdrage levert aan het totale stedelijke beeld in de directe omgeving van de gebouwen.

 

Ondanks het feit dat het complex bestaat uit een viertal afzonderlijke gebouwen, die opgetrokken zijn in wisselende bouwstijlen uit verschillende periodes, vormt de Heineken Experience één geheel. Dit komt voornamelijk door de eenheid in kleur van de gevels en doordat de twee buitenste gebouwen verwant zijn in bouwstijl. Zij omsluiten als het ware de andere twee, zeer verschillende gebouwen.

Het is evenredig belangrijk dat het lichtbeeld de eenheid van het complex ondersteunt. Om dit te bereiken is het nodig dat de bakstenen gedeeltes van alle vier de gevels aangelicht worden met een bepaalde gelijkmatigheid, zodat er geen gaten in het geheel vallen. Door juist de bakstenen ‘huid’ van de gevelwand over de gehele lengte aan te lichten met warm wit licht wordt de eenheid in kleur benut om een evenwichtig, aaneengesloten beeld te creëren.

Deze ‘lichtfilm’ vormt de basis van het lichtplan en brengt rust en eenheid in het lichtbeeld. De lichtfilm dient bovendien als ondergrond voor de lichtaccenten, waarmee bepaalde architectonische details en de verticale lijnen in de gevels geaccentueerd worden zonder dat de harmonie van het lichtbeeld en het gevelbeeld verstoord wordt.

 

DSC_0173.web

DSC_0306.web

DSC_0181.web

DSC_0330.web